A feladat:
A Richter Gedeon gyógyszergyár által készített, vény nélkül kapható termékek (OTC) jelenlegi csomagolásának lecserélése, olyan megjelenésre, amely jobban sugallja a Richterhez való tartozást, egységesebb kinézetű (egy termékcsalád) és ezen belül jól elkülöníthető és értelmezhető az egyes termékek hatásterülete. Ennek megtervezésére és a teljes körű nyomdai előkészítésére kiírt pályázaton cégünk is indult.

Termékek:
Zilola, Kalmopyrin, Quamatel mini, Daedalon, Panangin, Terbisil krém, Curiosa gél, Gravida, Dipankrin drazsé, Ophylosa szemcsepp

Indikáció: Az allergiás nátha (beleértve az egész éven át tartó allergiás náthát) és a csalánkiütés (krónikus idiopátiás urtikária) tüneteinek kezelésére használható.

Adagolás: Felnőttek és 6 éven felüli gyermekek napi adagja 1 db tabletta (1x5 mg). A Zilola szedése nem ajánlott 6 éves kor alatti gyermekeknek. Hatóanyag: 5 mg levocetirizin-hidroklorid filmtablettánként. Laktóz-monohidrátot is tartalmaz. További információért, kérjük, olvassa el a mellékelt betegtájékoztatót. Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN). Szájon át történő alkalmazásra. Használat előtt olvassa el a mellékelt betegtájékoztatót! A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

Fájdalom és láz csillapítására, valamint reumás megbetegedések kezelésére szolgáló gyógyszer. Hatóanyag: 500 mg acetilszalicilsav tablettánként. Szájon át történő alkalmazásra. Használat előtt olvassa el a mellékelt betegtájékoztatót! Legfeljebb 25 C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekek elől elzárva tartandó! Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN). Ellenjavallatok: bármely komponens iránti túlérzékenység, vérzékenységre való hajlam, gyomor- és nyombélfekély, gyermekek bárányhimlő és influenza vírusfertőzésére. A terhesség utolsó 3 hónapjában, illetve gyermekeknek 12 éves kor alatt adása nem javasolt.

A gyomorsav túltermelés okozta fájdalmak, gyomorégés enyhítésére alkalmazandó.

Hatóanyag: 10 mg famotidin filmtablettánként. Laktóz-monohidrátot is tartalmaz. További információért, kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót. Szájon át történő alkalmazásra. Használat előtt olvassa el a mellékelt betegtájékoztatót! A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. Tejcukor érzékenység esetén figyelembe kell venni a laktóztartalmat. A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN). Alkalmazását célszerű az orvossal megbeszélni. Felnőttek szokásos adagja a gyomorsav túltermelődés tüneteinek enyhítésére 1 tabletta vízzel bevéve. 24 órán belül legfeljebb 2 tablettát szabad bevenni. A gyógyszert folyamatosan, orvosi utasítás nélkül 2 hétnél tovább nem szabad szedni. Terhesség és szoptatás ideje alatt, valamint gyermekkorban nem szedhető.

Javallatok: hányinger és hányás megelőzése és kezelése.

Hatóanyag: 50 mg dimenhidrinát filmtablettánként. Szájon át történő alkalmazásra. Használat előtt olvassa el a mellékelt betegtájékoztatót! A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást. Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN). Ellenjavallatok: a hatóanyaggal, illetve a készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység esetén. Görcsös állapotok, veseelégtelenség, zöldhályog, megnövekedett koponyaűri nyomás, szoptatás, 6 év alatti életkor. Mellékhatás: álmosság, bágyadtság, fáradtság, reakció idő megnövekedése. Adagolás és alkalmazás: Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: 4-6 óránként 1-2 tabletta, a legnagyobb napi adag 8 tabletta. 6-12 éves gyermekeknek: naponta 1-3-szor 1 tabletta.

A gyógyszer bizonyos idült szívbetegségek (szívelégtelenség, szívinfarktus utáni állapot), bizonyos szívritmus zavarok kiegészítő kezelésére, továbbá a táplálék magnézium és kálium tartalmának a kiegészítésére szolgál. Szokásos napi adagja 3-szor 1-2 filmtabletta. A napi adag 3-szor 3 filmtablettára emelhető.

Hatóanyag: 158mg kálium-aszpartát-anhidrát (166,3 mg kálium-aszpartát-hemihidrát formájában), ill. 140 mg magnézium-aszpartát-anhidrát (175 mg magnézium- aszpartát-tetrahidrát formájában) filmtablettánként.

Szájon át történő alkalmazásra. Használat előtt olvassa el a mellékelt betegtájékoztatót! A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. A készítmény különleges tárolást nem igényel. Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

A bőr gombás fertőzéseinek kezelésére.

Hatóanyag: 10 mg terbinafin-hidroklorid 1 g krémben. Egyéb összetevők: nátrium-hidroxid, benzil-alkohol, szorbitán-sztearát, cetil-palmitát, cetil-alkohol, cetil-sztearil alkohol, poliszorbát 60, izopropil-mirisztát, tisztított víz. Külsőleges alkalmazásra. Használat előtt olvassa el a mellékelt betegtájékoztatót! A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást. Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN). Gyermekek kezelésére 12 éves kor alatt és a szoptatás idején, illetve a készítmény bármely összetevője iránti túlérzékenység esetén nem alkalmazható.

Sérült bőr, kisebb sérülésekből eredő sebek, enyhébb égési sérülések, krónikus, nehezen gyógyuló sebek, műtét utáni sebkezelés esetén.

Cink-hialuronátot tartalmaz. Ne használja a komponensekkel szemben fennálló ismert túlérzékenység, valamint Avies protein érzékenység esetén. Gyermekek elől elzárandó! Használat előtt ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét! Használat után a kupakot gondosan zárja vissza! Tárolás 5-30 °C között.

A CURIOSA® a Richter Gedeon Nyrt. bejegyzett védjegye.
Európai szabadalom száma: EP 0 964 687

Javallat: bizonyos fejlődési rendellenesség megelőzésére, ill. előfordulásuk csökkentésére; a terhesség és a szoptatás ideje alatt a fokozott szükséglet következtében fellépő vitamin, ásványi anyag és nyomelemhiány megelőzésére; a magzat megfelelő fejlődésének elősegítésére; nem szoptató anyáknak is javasolt a szülést követően 3 hónapig.

Ellenjavallat: A készítmény hatóanyagaival vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység; veseelégtelenség, májelégtelenség, fokozott vastárolással járó kórfolyamatok, hemolítikus anémia fennállása, hiperkalcémia és egyidejű retinoid kezelés, továbbá A és D hipervitaminózisok esetén. Szájon át történő alkalmazásra. Használat előtt olvassa el a mellékelt betegtájékoztatót! Adagolás: szokásos adagja napi egy db filmtabletta. A készítményt gyermekek nem szedhetik. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 25°C-on tárolandó! Figyelmeztetés! A termék nedvességre érzékeny, nedves kézzel a terméket ne érintse. A nedvességtől való védelem érdekében a tartályt tartsa jól lezárva. Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

A hasnyálmirigy elégtelen működése következtében fellépő emésztési zavarok, puffadás, teltségérzés esetén alkalmazandó.

Alkalmazása: szokásos adagja naponta 3-szor 1, kivételesen 3-szor 2 bevont tabletta. Étkezés közben, bő folyadékkal, szétrágás nélkül kell bevenni.

Hatóanyag: 60 mg pankreász-por és 50 mg duodenum-por bevont tablettánként. Laktóz-monohidrátot (tejcukor) és szacharózt is tartalmaz. Szájon át történő alkalmazásra. Legfeljebb 25 °C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

Nem szedhető a Dipankrin bármely összetevőjére való érzékenység esetén, hasnyálmirigy-gyulladás heveny formájában, vagy az idült gyulladás hirtelen kiújulásakor. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. Használat előtt olvassa el a mellékelt betegtájékoztatót!

KÜLSŐLEGES ALKALMAZÁSRA
Cink-hialuronátot tartalmaz.

Ne használja a készítményt, ha túlérzékeny annak bármely összetevőjére, vagy ismert allergiája van szárnyas-eredetű fehérjékkel szemben! Az Ophylosa® 0,15% oldatos szemcsepp nem használható ionos kontaktlencsékkel együtt. Amennyiben nem tudja biztosan a kontaktlencséjének típusát, kérdezze meg szemészét/optikusát. Gyermekektől elzárva tartandó!

Az első használat előtt győződjön meg arról, hogy a zárókupak sértetlen! Használat előtt távolítsa el a védőkupakot a tartályról! A szennyeződés elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy cseppentéskor a cseppentő végével semmihez ne érjen hozzá! Minden használat után szorosan zárja vissza a kupakot! 5-30 °C között tárolandó. A készítmény a felbontás után 4 hétig használható fel.

siposferenc.hu
deviant art
facebook

LMS e-tan Kft.
2011-2012